fbpx

Njuzleter: Inicijativa u 2019. godini

Prethodnih nekoliko nedelja rada od kuće usled pandemije virusa korona iskoristili smo i da sumiramo na jednom mestu sve naše aktivnosti, događaje i uspehe iz 2019. godine –  u Njuzleteru Inicijative.

Prethodna godina Inicijativi je donela jednu od najprestižnijih nagrada za ljudska prava u Evropi, nagradu Vaclav Havel koju dodeljuje Parlamentarna skupština Saveta Evrope, i na koju smo posebno ponosni. Nagrada Vaclav Havel još jedan je od pokazatelja da smo prethodnih 17 godina bili na pravom putu, ali nas i dodatno obavezuje da još upornije radimo na izgradnji mira, povezivanju mladih u regionu i podsticanju regionalne saradnje u svim oblastima života.

I u 2019. godini bili smo na strani istine i pravde, aktivno se suprotstavljali promociji ratnih zločinaca i negiranju utvrđenih činjenica o zločinima počinjenim tokom ratova devedesetih, ali i podsticali saradnju srpskog i kosovoskog društva i to u godini kada su politički odnosi Srbije i Kosova na najnižoj tački od početka briselskih pregovora.

Ponosni smo i na više od 80 srednjoškolaca i srednjoškolki koji su prošli kroz prošlogodišnju Školu ljudskih prava za mlade, ali i na trodnevni Samit mladih u Skopju koji je ovog puta okupio više od 200 istaknutih aktivista i aktivistkinja iz čitavog sveta.

Prethodna godina bila je jedna od godina sa najviše naših aktivnosti, a o detaljima programa Inicijative, reakcijama i događajima čitajte u Njuzleteru.

Hvala Vam što nas pratite i #OstaniKodKuće.


Njuzleter (BHS)

Newsletter (ENG)

 

09.04.2020

Ostale publikacije