Inicijativa mladih za ljudska prava oštro protestuje zbog plakata koji su se pojavili u centru Beograda, a kojima se RTV B92 optužuje za „antisrpsko delovanje, pogubni uticaj na srpsku omladinu, podršku nezavisnosti Kosova, podršku širenju narkomanije homoseksualizma i drugih bolesti sa zapada i podrške multirasnom novom svetskom poretku“.

Inicijativa mladih za ljudska prava poziva nadležne organe da odmah uklone ove rasističke plakate i ispitaju delovanje organizacije Nacionalni stroj, ali i sličnih organizacija poput Obraza, Nacionalnog fronta, Belog sveta i dr.

RTV B92 je jedina medijska kuća u Srbiji koja podržava iznošenje činjenica u vezi sa skorijom prošlošću i stvara uslove za promenu klime u društvu. Vlasti u Srbiji svojim nereagovanjem ostavljaju prostor rasističkim, antisemitskim i nacionalističkim pokretima da nesmetano šire mržnju i netrpeljivost pravdajući postojanje ovakvih pokreta „pluralizmom i demokratijom“. Ukoliko i ova „aktivnost“ ostane nekažnjeni incident, vlasti u Srbiji pokazuju da nemaju ništa protiv homofobije, rasizma i ugrožavanja medijskih sloboda.

Inicijativa mladih za ljudska prava poziva Ministarstvo za ljudska i manjinska prava da odmah pokrene postupak za zabranu i brisanje iz registra udruženja građana organizaciju Nacionalni stroj, kao i za sve druge organizacije koje šire rasnu, versku i nacionalnu mržnju. Ukoliko ova organizacija, kao i druge koje se pojavljuju u javnosti nisu registrovane u skladu sa Zakonom Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srbije je dužno da pokrene odgovarajuće istrage i onemogući dalje izazivanje verske, rasne, nacionalne i svake druge netrpeljivosti.