Inicijativa mladih za ljudska prava (Inicijativa) organizuje koncert hrvatske grupe Elemental u okviru festivala Mesec ljudskih prava. Koncert će se održati 23. decembra u Centru za kulturu Božidarac sa početkom u 20 časova.

Festival Mesec ljudskih prava sprovodi se u okviru projekta Europe Equals Equality koji je podržan od strane IPA fondova Evropske unije i deo je programa Prekogranične saradnje Srbije i Hrvatske. Cilj projekta Europe Equals Equality je povezivanje mladih ljudi iz osam pograničnih gradova ove dve zemlje, odnosno mladih iz Subotice, Apatina, Bačke Palanke i Šida u Srbiji, kao i Vukovara, Osijeka, Pakraca i Slavonskog Broda u Hrvatskoj, kroz otvaranje problematičnih pitanja za oba društva.

Mladi iz ovih gradova prepoznali su ključne probleme u svojim lokalnim zajednicama koje su kroz angažovanu umestnost i niz debata pokušali da aktuelizuju i stvore prostor za dijalog o njima.

Kao završni događaj Meseca ljudskih prava u Beogradu će, 23. decembra, biti organizovano okupljanje svih aktivista i aktivistkinja iz Srbije i Hrvatske koji su učestvovali u projektu. Neposredno pre koncerta, u 19 časova aktivisti i aktiviskinje imaće priliku da razgovaraju sa Mirelom Priselac Remi i Markom Šelićem Marčelom u galeriji Centra za kulturu Božidarac.

Nakon debate će u sali Božidarca bend Elemental održati svoj koncert.

Nije slučajnost da će na završnom koncertu nastupati baš Elemental. Njihove pesme obuhvataju različite teme među kojima su upravo neke od socijalno-političkih tema kojima su se mladi bavili u okviru projekta Europe Equals Equality, a kojima se Inicijativa svakodnevno bavi kroz svoj rad.

Karte za koncert su besplatne, a biće podeljene putem zvanične Fejsbuk strane Inicijative i Festivala “Vračar Rocks”.