Pozivamo javnost Srbije da nam se pridruži u pritisku na upravu Pravnog fakulteta u Beogradu i dekana ovog fakulteta dr Mirka Vasiljevića, da bismo sprečili veličanje zločina i relativizaciju sudski dokazanih činjenica pod okriljem ove visokoškolske ustanove. Udruženje studenata pod imenom „Nomokanon“ zakazalo je, kako dnevnik „Srpski nacional“ u utorak 11. maja najavljuje, tribinu „Istina o Srebrenici – deset godina posle oslobođenja“ za 17. maj na Pravnom fakultetu.

Ta tribina je već bila zakazana prošlog meseca, ali je otkazana usled oštrih reakcija javnost, tj. „zbog nezapamćene hajke od strane soroševskih medija“, kako piše „Srpski nacional“. Pošto organizatori sramnog događaja ne žele da „ustuknu“ pred „hajkom“,  tribina se ponovo najavljuje i to u nedelji u kojoj celi svet proslavlja 60. godišnjicu pobede nad fašizmom.

Ustupanje prostora i imena Pravnog fakulteta za aktivnosti čiji je cilj da Srebrenicu u kojoj se dogodio najstrašniji masovni zločin počinjen u Evropi posle Drugog svetskog rata prikažu kao nekakvo „oslobođenje“ i herojski čin je nedopustivo. Zahtevamo da i nadležne institucije, kao što je Ministarstvo prosvete i sporta i Rektorat Beogradskog univerziteta u javnost izađu sa nedvosmislenim stavom i onemoguće takve pojave, neprimereni demokratskom civilizovanom svetu kojem naša država deklarativno teži.

Podsećamo i da je sam dekan Pravnog fakulteta prisustvovao tribini u organizaciji udruženja „Nomokanon“ održanoj 22.12.2004. godine na Pravnom fakultetu i tom prilikom bio pozdravljen kao počasni gost.