Šešeljev putujući cirkus ne sme da skrene pažnju sa činjenice da je on osuđeni ratni zločinac, kome po slovu zakona mora biti oduzet poslanički mandat. Zabrana mitinga radikala bila je samo delimično ispravan postupak, jer je opravdana skupovima onih pojedinaca i organizacija koji su hteli da stanu na put Šešeljevim pretnjama i nasilju, a ne jasnim stavom da širenje mržnje nije dozvoljeno.

Administrativni odbor i poslanici u Narodnoj skupštini moraju preuzeti svoj deo odgovornosti u Šešeljevom slučaju, i bez izgovora i besmislenih opravdanja primeniti zakon, i oduzeti mu poslanički mandat. Svako odlaganje ili odbijanje predstavlja protivzakonitu odbranu Šešelja, i ono što je za naše društvo možda i katastrofalnije – odbranu Šešeljeve politike devedesetih godina koja je dovela do etničkog čišćenja, brojnih žrtava i prisilno raseljenih osoba.

Napad radikala na Đorđa Žujovića i LDP mora biti procesuiran. Radikalsko nasilje još jednom je upozorilo da najviši državni zvaničnici više nikada ne smeju stavljati znak jednakosti između onih koji nasilje sprovode i promovišu, i onih koji se svojim vrednostima, hrabrošću i jasnim stavom politici mržnje suprotstavljaju.