fbpx

Publikacija “Negiranje budućnosti – put u prošlost: Predlog novog okvira za borbu protiv negiranja genocida”

Publikacija “Negiranje budućnosti – put u prošlost: Predlog novog okvira za borbu protiv negiranja genocida” daje uvid u dosadašnju borbu protiv negiranja genocida u Srebrenici u Srbiji, i daje predlog za buduće delovanje. 

U tekstu se najpre pruža pregled dosadašnjih strategija koje su koristile organizacije civilnog društva u prethodnom periodu, uz konkretne primere borbe protiv negiranja genocida. Kroz njihovu analizu, kao i osvrt na pitanje genocida u Srebrenici u političkom diskursu Srbije, dolazi se do pitanja moguće budućnosti. 

Poslednji deo publikacije posvećen je upravo budućnosti, odnosno predlozima za delovanje u narednom periodu. Ovi predlozi uzimaju u obzir dosadašnje napore, uz uvažavanje aktuelnog društveno – političkog trenutka. Predlozi su doprinos novim strategijama javnog zagovaranja u borbi protiv negiranja genocida u Srebrenici. 

Publikaciju možete pročitati ovde

 

*Ova publikacija je finansirana od strane Evropske unije. Sadržaj publikacije je isključivo odgovornost Inicijative mladih za ljudska prava i ne odražava nužno stavove Evropske unije.

*Negiranje budućnosti – put u prošlost: “PREDLOG NOVOG OKVIRA ZA BORBU PROTIV NEGIRANJA GENOCIDA” deo je projekta Zagovaranjem, artivizmom i obrazovanjem do zaustavljanja poricanja genocida i jačanja procesa pomirenja. Projekat je podržan od strane Ministarstva spoljnih poslova Savezne Republike Nemačke. Nemačka podržava napore u uspostavljanju participativne kulture sećanja, regionalne saradnje i pomirenja u regionu Zapadnog Balkana.

15.05.2023

Ostale publikacije