Nedelju dana traje talas napada na sve neistomišljenike i one koji se usude da progovore protiv ratnih zločinaca i ratnih huškača i njihove pešadije na beogradskim ulicama. Iz Vlade, skupštinskih klupa, sa naslovnih strana tabloida stvara se atmosfera koja vodi nekažnjenim napadima na neistomišljenike na ulicama.

Svi smo na neki način napadnuti i obespravljeni – od strane huligana i njihovih pokrovitelja – policije i celokupnog državnog aparata. Oprobani recept medijskih napada koji treba da opravdaju fizičke napade se opet ponavlja. Za to su odgovorni oni koji su svojim delovanjem stvorili atmosferu u kojoj danas živimo. 

Svojim izjavama ili svojim ćutanjem u poslednjih nedelju – sve su nam rekli i Vučić i Brnabić i Vulin, sve smo razumeli. 

Predsednik Vučić direktno je priznao da su sa jedne strane kordona u Njegoševoj ulici bili huligani, nasilnici, osuđenici za najteža krivična dela. Upravo ti isti danima drže pod opsadom jedan deo Beograda, kontrolišući ko sme da prođe ulicom, zastrašujući stanare i prolaznike. 

Ministar Vulin koji prednjači u glorifikaciji ratnih zločinaca i ubica građane treba da štiti od fašističkih grupa a ne da im prepušta kontrolu nad delovima grada. On to ne može, jer je on svoju stranu kordona izabrao i stoji rame uz rame sa onima koji pod fantomkama prete nasiljem neistomišljenicima. 

Sprega između države i huligana dugo vremena nije bila očigledna kao u prethodnim danima. 

Njihove vrednosti i stavove sada neka gledaju i prolaznici u centru Beograda. Natpise na našim prostorijama koje su svojim istupima naručili Vučić, Vulin i Brnabić ostavićemo uz našu intervenciju, kako bi svi znali da su upravo oni iza ovog čina.