U Tuzli je danas održan pomen žrtvama koje su pre tačno deset godina u centru grada ubijene granatom sa Ozrena koju su ispalili vojnici pod komandom Radovana Karadžića i Ratka Mladića. Tada je stradala 71 osoba Bošnjačke, Hrvatske i Srpske etničke pripadnosti čija je prosečna starost bila 21 godinu, a najmlađi poginuli nije imao ni tri godine. Svi ubijeni tog 25. maja 1995, prema želji roditelja, sahranjeni su na zajedničkom groblju. Deset godina kasnije, komandanti jedinica odgovornih za ubistvo 71 civila iz Tuzle još uvek se kriju.

Pomenu su prisustvovale porodice žrtava, a jedan od domaćina bilo je Udruženje majki enklava Srebrenica i Žepa, a odlazak pedesetak ljudi iz Beograda organizovala je Inicijativa mladih za ljudska prava. Priključile su se i Žene u crnom, a pokrovitelj putovanja bila je britanska organizacija “Quaker Peace and Social Witness”.

Osim komemoracije i polaganja venaca na groblju, deset godina od najtužnijeg dana u istoriji Tuzle, obeleženo je i projekcijom filma o toj tragediji i čitanjem stihova o 71 žrtvi pod naslovom “Ubistvo svitanja”.