fbpx
Lajmet

“Europa e kupton se aktivizmi anti-luftë në Ballkan është i rëndësishëm”

Nominimi i Nismës Rinore për të Drejtat e njeriut për Çminimi prestigjioz për të Drejtat e Njeriut “Vaclav Havel” tregon se institucionet europiane e kuptojnë nevojën e vazhdueshme për aktivizëm anti-luftë në Ballkan, thotë drejtori i programit i OJQ-së në Serbi.

Më shumë

Karavani i Pride-it nëpër nëntë qytete të Serbisë (VIDEO)

Karavani i Pride-it i cili ka paralajmëruar Beograd Pride këtë vit me ngjarjet dhe shëtitjet, vizitoi këtë vit edhe Kraljevën, Kragujevcin, Zrenjaninin, Novi Sadin, Suboticën, Shabacin, Valjevon, Nishin dhe Vranjen. Qëllimi i karavanit ka qenë që të thirren qytetarët anembanë Serbisë në Paradën e Krenarisë në Beograd, si dhe t’i jepet mbështetja komunitetit lokal LGBT dhe t’u themi se nuk jeni të vetëm.

Më shumë

Në vend të mesazheve luftënxitëse të Kroacisë dhe Serbisë, kërkojmë njohje të plotë dhe respektim të viktimave të Stuhisë

Prononcimi i përbashkët i Nismës së të Rinjve për të Drejtat e Njeriut Kroaci dhe Nismës së të Rinjve për të Drejtat e Njeriut Serbi

Më shumë

Nismat në Serbi dhe Kroaci shënuan së bashku përvjetorin e operacionit Stuhi.

Fundjavën e kaluar Nisma e të Rinjve për të Drejtat e Njeriut në Serbi dhe Nisma e të Rinjve për të Drejtat e Njeriut në Kroaci shënuan përvjetorin e krimit ndaj popullsisë civile gjatë operacionit Stuhi në Gusht të vitit 1995.

Më shumë