fbpx
Lajmet

Aktivistët e YIHR vizituan Kompleksin memorial Jasenovac

Grupi i aktivistëve të Nismës së të Rinjve për të Drejtat e Njeriut nga Serbia ka përfunduar turën memoriale të shënimit të operacionit “Oluja”(Stuhi) në vendngjarjet e krimeve, duke vizituar kompleksin memorial “Jasenovac”, përkatësisht kompleksin e kampit “Ciglana” të Ustashëve gjatë kohës së NDH (Shteti i Pavarur i Kroacisë – SHPK) në Luftën e II Botërore.

Më shumë

Kujtojmë krimin në Rahovec – 21 vjet nga krimi ndaj civilëve serbë

Gratë në të zeza, Fondi për të Drejtën Humanitare dhe Nisma e të Rinjve për të Drejtat e Njeriut, së bashku me familjet e viktimave, do të jenë të pranishëm edhe këtë 18 Korrik të vitit 2019 në ceremoninë e përkujtimit, tek varrezat Orlovaça, ku do të vendosin kurorën e luleve me mbishkrimin “Kujtojmë krimet në Rahovec”.

Më shumë

Nisma mbajti një tubim përkujtimor në Beograd për viktimat e gjenocidit të Srebrenicës

Tubimi përkujtimor “Kujtojmë viktimat e gjenocidit të Srebrenicës” i cili u organizua nga Nisma e të Rinjve për të Drejtat e Njeriut, u mbajt sot në Beograd.

Më shumë

Kujtojmë gjenocidin e Srebrenicës

Prononcimi i përbashkët i organizatave të shoqërisë civile me rastin 24-vjetorit të gjenocidi

Më shumë