fbpx
Lajmet

Deklaratë për shtyp në lidhje me qëndrimin e institucioneve të Republikës së Serbisë ndaj ngjarjeve në Banjskë

Nisma e të Rinjve për të Drejtat e Njeriut e konsideron qasjen e institucioneve dhe zyrtarëve të Republikës së Serbisë shumë të gabuar dhe të dëmshme në lidhje me ngjarjen në Banjskë dhe është e shqetësuar për mbështetjen publike që i ka dhënë qeveria aktivitetit të dhunshëm paramilitar. Edhe pse kjo nuk është hera e parë që përfaqësuesit e qeverisë së Serbisë glorifikojnë individët për veprimet e tyre kriminale që më pas mbulohen nën flamurin e patriotizmit, vrasja e një oficeri të policisë kosovare dhe orë shkëmbime zjarri në Banjskë kërcënojnë të thellojnë konfliktin dhe të vazhdojnë tensionimin mes Serbisë dhe Kosovës.

Më shumë

Ftesë për punëtori “Narrativat nacionaliste dhe historia e varrosur”

Nisma e Rinisë për të Drejtat e Njeriut (Iniciativa e Serbisë) fton të rinjtë e moshës 18 deri në 25 vjeç në një program dyditor në Beograd “Rrëfimet nacionaliste dhe historia e varrosur” mbi të drejtat e njeriut, me fokus të veçantë në marrëdhëniet ndërmjet Serbisë dhe Kosovës dhe implikimet që kjo marrëdhënie sjell sot.

Më shumë

Youth Generation Peace Activists: Fuqizimi i ndryshimbërësve të Rinj nga Kosova dhe Serbia për bashkëpunim ndërkufitar

Jemi të lumtur të ju njoftojmë pwr fillimin e Youth Generation Peace Activists (GPAN), një iniciativë që synon të nxisë ndryshime pozitive dhe bashkëpunim kuptimplotë ndërmjet aktivistëve të rinj nga Kosova dhe Serbia. Ky rrjet dinamik do të shërbejë si një platformë e strukturuar për komunikim, duke përforcuar zërat e aktivistëve dhe duke promovuar përpjekjet dhe iniciativat ndërkufitare, me fokus të veçantë në angazhimin grassroot.

Më shumë

Edicioni i dhjetë i festivalit “Mirëdita, dobar dan!” është mbyllur mbrëmë në Prishtinë

Edicioni i dhjetë i festivalit “Mirëdita, dobar dan!” përfundoi mbrëmë në Prishtinë, me ndarjen e çmimit për Bekim Blakaj, drejtor ekzekutiv i Fondit për të Drejtën Humanitare në Kosovë, dhe shfaqjen teatrore “Bimët po të ngordhin, do të bëhej nami”.

Më shumë