Potpredsednik Skupštine Crne Gore Suljo Mustafić primio je predstavnike Inicijative mladih za ljudska prava:  Edina Koljenovića iz Gradjanske alijanse Crne Gore,  Anitu Mitić i Jasminu Lazović predstavnice Inicijative mladih  iz Beograda. Predstavnici Inicijative predstavili su ideju o mogućnostima za osnivanje Regionalnog programa razmene mladih u zemljama Zapadnog Balkana.

Oni su istakli da mreža Inicijative mladih za ljudska prava iz Crne Gore, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Kosova i Srbije od svog osnivanja 2003. godine, radi na razmeni  mladih u zemljama bivše Jugoslavije. Takođe, naveli su  i da se zalažu se za institucionalizaciju  programa  razmene,  koji bi dobio podršku zvaničnih institucija  i napravio  prostor  za prevazilaženje brojnih prepreka za saradnju  među univerzitetima, omladinskim klubovima, kancelarijama i brojnim drugim organizacijama koje okupljaju  mlade.

potrebno napraviti dobar  i funkcionalan model povezivanja, koji će uključiti  zvanične institucije i nevladin sektor

Potpredsednik Skupštine Crne Gore Suljo Mustafić, naglasio je važnost  izgradnje tolerancije  među mladima i stvaranja uslova za povezivanje mladih ljudi  koji neće imati predrasuda prema susedima na Balkanu. On je iskazao punu  podršku ovoj inicijativi i njenim ciljevima i dodao da je potrebno napraviti dobar  i funkcionalan model povezivanja, koji će uključiti  zvanične institucije i nevladin sektor, kao i sve druge zainteresovane društvene subjekte.

Potpredsjednik Mustafić je predložio da o ovoj ideji i modelima ubuduće treba razgovarati i na tematskim konferencijama i panelima, gde bi bili uključeni svi nocioci ovog procesa, uz podršku nadležnih parlamentarnih tela.

Vest i fotografija preuzeta sa sajta Skupštine Crne Gore.