fbpx
Održano

Prijave za učešće u programu “Let’s rock EU migration Policy”

Imate između 18 i 29 godina?

Želite da saznate više o migracionoj politici EU ili da je kritički dovodite u pitanje? Prijavite se!

Šta je cilj ovog projekta?

  • Migracija je jedno od najvažnijih pitanja našeg doba, bez obzira u kom delu Evrope živimo. Migracije su vekovima oblikovale naša društva. Ali uprkos tome, to pitanje je predmet kontroverzi u većini evropskih zemalja u poslednjih pet do deset godina. Migranti i migracije su predmet velikih političkih sporova, uključujući manipulacije i populističke zloupotrebe.
  • Tokom projekta, poseban fokus biće na zemljama zapadnog Balkana. Kroz ovaj region prolaze neke od najvažnijih migrantskih ruta. Zemlje u ovom regionu takođe su glavni izvor radnih migranata u Evropsku uniju u poslednjoj deceniji.
  • Cilj projekta je da približi migracionu politiku u Evropi mladima i da je kritički dovede u pitanje kroz posete odgovornim evropskim i nacionalnim institucijama, kroz razgovore sa predstavnicima nevladinih organizacija, kao i sa ljudima sa iskustvom migracija.

Gde i kada se projekat odvija?

  •  Prvi deo će se odvijati na interaktivnoj online platformi u sesijama od po 90 minuta: 28.06. / 02.07 / 05.07. / 09.07 / 12.07. 2021
  •  Beograd (Srbija) od 17. – 24.09.2021
  • Lil (Francuska) 2022; tačan datum će biti saopšten naknadno.

Zbog pandemije, prvi deo projekta održaće se online. Pošto zbog trenutne situacije, još uvek ne znamo da li će biti dozvoljena putovanja, a želimo da drugi i treći deo projekta održimo uživo, drugu fazu odložićemo za 2022. godinu. Kako je za projekat važno da ima stabilnu grupu, tražimo ljude koji mogu da učestvuju u sve tri faze.

Ko se može prijaviti?

  • Mladi ljudi između 18 i 29 godina iz Francuske, Nemačke i sedam zemalja zapadnog Balkana: Albanije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Kosova, Crne Gore, Severne Makedonije i Srbije.

Potrebne veštine

Pored interesovanja za temu migracija, potrebno je i znanje engleskog jezika.

Naknade za učešće

U prvom delu projekta ne naplaćuju se naknade za učešće. Za drugi i treći deo učešća u projektu naplaćuju se naknade:

  • 50 € za učesnike iz sedam zemalja zapadnog Balkana
  • 150 € za učesnike iz Francuske i Nemačke

Organizatori snose troškove prevoza, smeštaja i obroka.

Kako mogu da se prijavim?

Prijave se mogu popuniti putem ovog linka do 30. Maja 2021.

 

Projekat je podržan od strane Francusko-nemačke kancelarije za mlade.