Povodom skandalozne izjave Boška Obradovića u kojoj negira prava LGBT osoba, Inicijativa poziva sve državne i nezavisne institucije, sve političke partije, organizacije, medije i pojedince i pojedinke da na sebi svojstven način osude izjavu Boška Obradovića, kako bismo zajedno poslali jasnu poruku pripadnicama/icima LBGT zajednice da stojimo uz njih u borbi protiv primitivizma i pritajenog fašizma.

Osim poziva da podrži održavanje Parade ponosa, koji mu je danas uputila direktorka Inicijative, Anita Mitić, i nakon njegove reakcije, Inicijativa nema šta da poruči Bošku Obradoviću, koji celokupnu političku karijeru gradi na podsticanju mržnje prema drugom i drugačijem a prevashodno LGBT populaciji. U danu u kome ceo svet šalje poruke protiv homofobije i transfobije, Boško Obradović potvrđuje svoju poziciju najistaknutijeg predstavnika i zagovornika anticivilizacijskih vrednosti koje su odbačene od strane svakog pristojnog čoveka, i koje je moderni, razvijeni svet odavno ostavio daleko iza sebe.

Inicijativa posebno osuđuje nameru Boška Obradovića da stvori veštački razdor između pripadnika LGBT populacije i ostalih građana/ki Srbije, tako što dovodi u vezu loš položaj poljoprivrednika ili građana/ki koji imaju probleme sa kreditima u švajcarcima, čime pokazuje apsolutno neznanje i nerazumevanje. Obradović je nesvestan da su pripadnici LGBT populacije jednako pogođeni svim problemima kao i većinska populacija u Srbiji. Uz te brojne probleme, pripadnice/i LGBT populacije moraju da se nose sa dodatnim nevoljama i rizicima, koje Obradović ili negira ili je njihov direktni uzročnik, u brojnim slučajevima i jedno i drugo.