Nakon redovne sednice Skupštine Inicijative mladih za ljudska prava, održane 2. septembra 2014. godine, izbora članova novog sastava Upravnog odbora – izabrana je i nova direktorka Inicijative Anita Mitić.

Nakon šest godina rada u Inicijativi, dva mandata, odnosno četiri godine na poziciji direktorke, Maja Mićić odlučila je da napusti Inicijativu, ustupivši svoje mesto predstavnici nove generacije Inicijative – Aniti Mitić.

Za sada samo doviđenja, goodbye, mirupafshim i čuvajte mi Inicijativu.

“Možda se zvanično opraštam od onog dodatka, Iniciajtiva mladih za ljudska prava, koji sam ponosno uvek dodavala svom potpisu, ali Inicijativa je bila i ostaje deo mog identiteta i nosim je svuda – gde god bila i šta god u životu radila. Svima sa kojima sam radila i sarađivala jedno veliko hvala – na prilici, na kritikama, pohvalama i na tome što sam sa vama i od vas učila. Ispunila mi se želja – Inicijativa je od danas u rukama sledeće genreacije. Anita čestitam. Za sada samo doviđenja, goodbye, mirupafshim i čuvajte mi Inicijativu.” – napisala je Maja na svom Fejsbuk profilu.

Nova direktorka Anita Mitić se Iniciajtivi priključila kao aktivistkinja, sada već davne 2009. godine, a od tada radila na brojnim projektima – Prishtina Youth Summit, Visiting Program, Young Leaders Program for Central Europe itd.

Godine 2010, Anita je postala članica Političkog saveta Socijaldemokratske omladine (političkog podmlatka Socijaldemokratske unije), a u decembru 2012. godine je izabrana za predsednicu omladine. Mandat joj se završio u avgustu 2014. godine.

Od septembra do kraja decembra 2013. godine, Anita je radila fellowship u Svetskom omladinskom pokretu za demokratiju pri Nacionalnoj zadužbini za demokratiju u Vašingtonu. Tokom 3 meseca koje je provela u Vašingtonu, Anita je organizovala seriju onlajn diskusija o učešću mladih u demokratizaciji.

Diplomirala je na Fakultetu političkih nauka u Beogradu, smer politikološki. U Inicijativi zvanično radi od januara 2014. godine.

Sve fotografije sa Skupštine možete pogledati ovde.