fbpx

Njuzleter: novembar ’15 – april ’16

U novom Inicijativnom njuzleteru možete pronaći sve o aktivnostima u periodu od novembra 2015. do aprila 2016. godine. Pročitajte sve o akcijama, izveštajima, programima, razmenama, protestima i svim ostalim stvarima kojima smo se bavili tokom ovih šest meseci.

Nastavili smo da zahtevamo odgovornost države i institucija i da se borimo za veće poštovanje ljudskih prava. Pitali smo premijera Vučića nekoliko njemu neugodnih pitanja. Kroz mnogobrojne programe razmene povezivali smo mlade iz celog regiona. Bili smo glasni i uporni i onda kada nisu želeli da nas čuju i nastavili smo da se protivimo rehabilitaciji ratnih zločinaca i negiranju zločina počinjenih u toku rata devedesetih. Zajedno sa Mojom inicijativom obišli smo 25 gradova Srbije i sa mladima razgovarali o važnosti izlaska na izbore koji su održani u aprilu ove godine.

Ono što nas posebno čini ponosnim je da smo sve vreme radili na institucionalizaciji regionalnog programa razmene i da će se ceremonija potpisivanja sporazuma o uspostavljanju Regionalne kancelarije za saradnju mladih održati 4. jula ove godine u Parizu.

O svemu ovome i mnogobrojnim drugim aktivnostima pročitajte u novom broju njuzletera koji je ispred vas.

Želimo vam prijatno čitanje,
Tim Inicijative

Njuzleter – srpski
Njuzleter – engleski

17.06.2016

Ostale publikacije