fbpx

Njuzleter: maj – oktobar 2016.

Dragi prijatelji,

Pred vama je novi broj Inicijativinog njuzletera u kojem možete pronaći sve o aktivnostima u periodu od maja do oktobra 2016. godine. 

Najvažniji trenutak u ovom periodu svakako jeste potpisivanje sporazuma o osnivanju Regionalne kancelarije za saradnju mladih od strane premijera šest država Zapadnog Balkana 4. jula u Parizu. 

Sačuvali smo od zaborava i nastavili borbu protiv negiranja nekih od najtežih zločina počinjenih tokom ratova devedesetih u ime velikosrpske ideje. Mladi iz Srbije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Kosova i Crne Gore su se kroz različite programe susretali širom regiona i pokretali teške teme koje se tiču nasleđa ratne prošlosti.

Jasno i glasno smo ustali protiv pokušaja rehabilitacije politike Slobodana Miloševića i najavljenog podizanja spomenika u njegovu čast. Povodom petnaeste godišnjice izručenja Miloševića Haškom tribunalu, podsetili smo javnost na pogubne posledice njegove politike, ratne zločine za koje je bio optužen, i dokaze koje je prezentovalo Tužilaštvo.

I ove godine smo podržali i pomogli održavanje Parade ponosa, kao najvažnijeg događaja za podizanje vidljivosti teškog položaja u kome se nalaze LGBT osobe u Srbiji.

O svemu ovome i mnogobrojnim drugim aktivnostima možete pročitati na stranicama ispod.

Želimo vam prijatno čitanje,

Tim Inicijative

Njuzleter – srpski

Newslettter – English

*Za prijatnije čitanje, predlažemo da preuzmete dokument (desni klik na link/save link as) i otvorite ga u PDF čitaču umesto u internet pretraživaču.

 

05.12.2016

Ostale publikacije