fbpx

Godišnji izveštaj o radu Inicijative za 2023. godinu

Predstavljamo vam naš Godišnji izveštaj za 2023. godinu koji predstavlja retrospektivu našeg prošlogodišnjeg rada! U njemu se nalazi pregled svih naših aktivnosti po programima,  istraživanja koje smo sproveli i publikacija koje smo objavili. Kroz godišnji izveštaj sa vama delimo i naša dostignuća u 2023. godini, kao i razgovore sa mladima i našim saveznicima i saveznicama.

U 2023. smo organizovali 32 programa kroz koje je prošlo više od 1000 učesnika i učesnica, održali smo 8 uličnih akcija i 9 izložbi, objavili 8 publikacija i bili deo čak 92 događaja. Još jednom smo učestvovali u organizaciji Beograd Prajda i doprineli saradnji i kulturnoj razmeni između Srbije i Kosova kroz festival Mirëdita, dobar dan!”. Borili smo se protiv veličanja ratnih zločinaca na ulicama, obeležili smo važne datume i godišnjice i ustali smo protiv govora mržnje.

Edukovali smo mlade o temama o kojima u javnom diskursu govori malo ili manipulativno, govorili glasno o stvarma do kojih nam je stalo i zalagali se za bolje društvo i bolji region. Proslavili smo i dvadesetogodišnjicu našeg rada. Sve ove stvari smo stavili na papir kako bi i vama i nama služile kao podsetnik da svaka godina donosi sa sobom nove bitke i da naša zajednička borba nije uzaludna.

Hvala vam što ste podržali naš rad i u 2023. godini!

Godišnji izveštaj Inicijative mladih za ljudska prava za 2023. godinu (BHS).
Youth Initiative for Human Rights Annual Report 2023 (ENG).

18.06.2024

Ostale publikacije