fbpx
Lajmet

20 vjet nga vrasja e 16 punonjësve të Radio Televizionit të Serbisë

Më 23 Prill të vitit 1999, gjatë bombardimit të Republikës Federale të Jugosllavisë nga ana e NATO-s, u godit edhe ndërtesa e RTS-së në rrugën Aberdareva në Beograd. Në atë ngjarje kanë humbur jetën 16 punonjës të Radio Televizionit të Serbisë.

Më shumë

Shainoviq të kërkojë falje për krimet për të cilët ka përgjegjësi, dhe të mos promovojë politikën kriminale

Nisma e të Rinjve për të Drejtat e Njeriut (Nisma) shpreh protestë kundër tribunave dhe deklaratave publike në kuadër të institucioneve shtetërore dhe Shërbimit Publik Mediatik RTS në të cilat ftojnë kriminelin e luftës Nikola Shainoviq, dhe në kuadër të të cilave mënjanohen dhe relativizohen faktet e krimeve të luftës ndaj popullsisë civile shqiptare në Kosovë gjatë vitit 1999.

Më shumë

Shënohet 20-vjetori i krimeve ndaj civilëve shqiptarë në Kosovë

Sipas të dhënave të Zyrës së UNMIK-ut për personat e zhdukur dhe mjekësinë ligjore, në lagjen Batajnica të Beogradit janë zbuluar 744 mbetje mortore të Shqiptarëve të Kosovës.

Më shumë

Grafiti “Ratko Mlladiq” dhe “S’ka ndarje” të shkruar para derës së zyrës së YIHR

Të hënën më 11 Mars, korridori i pallatit përpara zyrës së Nismës së të Rinjve për të Drejtat e Njeriut (Nisma) është zhgaravitur me mesazhet “Ratko Mlladiq” dhe “S’ka ndarje”, ndërsa dera e zyrës së Nismës është zhgaravitur me spraj dhe pulla ngjitëse “Kjo është krenari dhe gruaja serbe, dhe ti s’je as hija e saj” me fotot e 8 grave të rëndësishme nga historia serbe.

Më shumë