Predsednik Srbije odao je nedavno počast albanskim žrtvama na sastanku koji je trebalo da ostane zatvoren za javnost, a zatim je tri dana ćutao o svom gestu vrednom hvale – do pola. Gde je trebalo to da uradi i gde je naša najbliža sramota?

O masovnoj grobnici pronađenoj u Batajnici nadomak Beograda, kao i operacijama skrivanja tela kosovskih Albanaca tokom rata na Kosovu, za Newsmax Adria govorio je Ivan Đurić iz Inicijative mladih za ljudska prava.

“Niko ne želi da znamo jer ako bismo znali onda bismo pitali – a čekajte, ko je to uradio i zbog čega? Je li to urađeno u naše ime? Ne, mi se s tim ne slažemo”, rekao je Ivan Đurić za Pregled dana Newsmax Adria.

Đurić podseća da niko nije odgovarao za operaciju koja pokazuje celu infrastrukturu zločina tokom devedesetih.

“To pokazuje kako su zločini činjeni kako su politički motivisani, opravdavani i naređivani, i kako su nakon toga zataškavani”, kaže Đurić i dodaje da najveći deo građana nikada ne bi podržao politiku koja podrazumeva zločine i ubistva.

“Ja sam duboko uveren da velika većina ljudi ne bi podržala politiku koja ljude ubija, potom ih zakopava, a da bi sakrila zločin onda ih ponovo zakopava na obodu Beograda i uništava njihova tela. To niko ne bi podržao”, kaže Ivan Đurić.

Pogledajte prilog Newsmax Adria.