fbpx
Zatvoren poziv

Učestvuj u dokumentarnoj seriji “Perspektiva”

Dokumentarna serija “Perspektiva” je namenjena mladima koji su, po konceptu, i učesnici svake emisije, a teme o kojima se razgovara i debatuje tiču se ljudskih prava, multikulturalnosti, nasilja, opštih i ličnih vrednosti, radikalizacije, slobode i svih drugih tema koje učesnici smatraju važnim.

Projekat dokumentarnih serija “Perspektiva” koji realizuju Radio Slobodna Evropa i NED, uz epizode sa mladima iz Srbije, obuhvata i epizode u kojima su učesnici mladi iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Severne Makedonije, Crne Gore i sa Kosova.

Glavni cilj projekta je rušenje zidova koje su stvorile ratna prošlost, obrazovni sistem i mediji među mladim ljudima u regionu, a koji će sada dobiti priliku da čuju jedni druge, razgovaraju o aktuelnim temama i upoznaju vršnjake iz drugih država. U snimanju će učestvovati 40 studenata i studentkinja u dve grupe. Tokom prvog dana grupe će zasebno razgovarati o zadatim i sopstvenim temama, dok će drugog dana kratki video snimci kreirani prvog dana biti prikazani grupama po principu video prve grupe drugoj grupi i obrnuto.

Treći dan rezervisan je za snimanje obe grupe gde svi učesnici i učesnice imaju priliku da debatuju o izrečenim stavovima tokom prva dva dana. Moderatori debate poslednjeg dana snimanja su Edo Majka, Marko Šelić Marčelo, Brano Jakupović iz benda “Dubioza kolektiv” ili Mirela Priselac Remi iz “Elementala”. Neke od prethodnih epizoda možete pogledati na ovom linku.

Snimanje će u Beogradu biti organizovano u Beogradskom centru za ljudska prava (Kneza Miloša 4) od 26. do 28. marta i trajaće najduže 90 minuta u toku dana.

Prijava za učešće u emisiji vrši se popunjavanjem prijave koja se nalazi u nastavku ovog članka ili na ovom linku. Odabir učesnika i učesnica vršiće se po kriterijumu zastupljenosti mladih sa više fakulteta. Rok za prijavu je 20. mart 2019. godine.