fbpx
Zatvoren poziv

Učestvuj na Sarajevo film festivalu!

Pozivamo te da se prijaviš i da zajedno sa 15 učesnika/ca posetiš ovaj festival, uz priliku da učestvuješ na Docu Corner-u i uživo razgovaraš sa glumcima/rediteljima/producentima…

Šta je Docu Corner?

Docu Corner je platforma u okviru festivala namenjena mladima iz regiona (Bosna i Hercegovina,Hrvatska, Srbija, Crna Gora i Kosovo) i Evrope. Docu Corner je sastavni deo  dokumentarnog programa tokom SFF-a, gde učesnici nakon prisustvovanja premijernim filmskim projekcijama imaju priliku da razgovaraju sa filmskim stvaraocima o relevantnim pitanjima koja se tiču njihovih filmova, koji uglavnom obrađuju tematiku koja se tiče ljudskih prava.

Šta je još deo programa YIHR BiH tokom SFF-a? 

YIHR BiH organizuje i dodatne aktivnosti kao što su posete muzejima, galerijama i drugim mestima vezanim za kulturu, sećanje ili suočavanje s prošlošću. S obzirom na to da SFF ima i program “Dealing with the Past”, YIHR BiH zajedno sa forumom ZFD će pozvati deo učesnika/ca Docu Corner-a da prisustvuju delu programa “Dealing with the Past” koji uključuje filmske projekcije, diskusije i predavanja.

Ko može da se prijavi i kako? 

Ako ste iz Srbije, i imate od 18 do 28 godina i govorite engleski jezik, pozivamo vas da se prijavite. Da biste se prijavili, molimo vas da popunite ovaj prijavni obrazac i pošaljete vašu prijavu na: [email protected] zajedno sa fotografijom koju ste priložili na e-mail (ne unutar prijave, već kao prilog u vašem mejlu). Molimo preuzmite obrazac za prijavu. Označite “predmet” vaše e-pošte kao “Aplikacija za Docu Corner i DvP 2018”.

VAŽNO: Imajte na umu da je fotografija potrebna za zvaničnu SFF akreditaciju koja je neophodna za prisustvo na projekcijama i programu Docu Corner i DWP (Dealing with the past). Fotografija bi trebala pokazati vaše lice, mora biti u formatu .jpg, a naslov fotografije treba da bude vaše ime i prezime.

Druge važne informacije: Prihvatamo prijave do početka avgusta. Svi kandidati će biti obavešteni o rezultatima selekcije najkasnije do 7. avgusta kada ćemo poslati sve logističke detalje i završni program programa. YIHR BiH će pokriti troškove puta.smeštaja i hrane svim odabranim učesnivima/cama.

Za dodatne informacije obratite nam se na [email protected].