fbpx

Suočavanje s prošlošću kroz umetničke forme: Razgovor s Jasmilom Žbanić

14h
28.03.2021 -
Online događaj na Zoom aplikaciji
Veliko nam je zadovoljstvo da vas pozovemo na online razgovor sa Jasmilom Žbanić, rediteljkom filma “Quo vadis, Aida?” – prvog igranog filma o genocidu u Srebrenici i filma koji je ušao u uži izbor za nagradu Oskar u kategoriji za najbolji film van engleskog govornog područja.
Razgovor pod nazivom “Suočavanje sa prošlošću kroz umetničke forme” sa Jasmilom Žbanić biće održan 28.3. od 14 časova putem Zoom platforme u virtuelnom YIHR.hub-u. 
 
Motivacija za stvaranje filma, proces snimanja, podrška filmu u postjugoslovenskim zemljama, izazovi koji predstoje u promociji filma, deo su tema o kojima razgovaramo sa rediteljkom, Jasmilom Žbanić.
 
Razgovoru će kroz pitanja moći da se priključi i publika, a prednost pri postavljanju pitanja imaće učesnici i učesnice Škole tranzicione pravde u okviru koje se razgovor organizuje.
 
“Suočavanje sa prošlošću kroz umetničke forme”, onlajn razgovor sa Jasmilom Žbanić, odvija se u okviru Škole tranzicione pravde koju organizuju Inicijativa mladih za ljudska prava u Hrvatskoj i Srbiji uz podršku Programa UN za razvoj i Vlade Ujedinjenog Kraljevstva.

Ostali događaji

18h
15.11.2023 - 15.12.2023
Endžio HAB (Dobračina 4, Beograd)

Poziv na otvaranje izložbe „Zamisli promenu“

Detaljnije