fbpx
Održano

Prijavi se i učestvuj na Školi ljudskih prava za mlade

Cilj Škole ljudskih prava za mlade je, između ostalog, da vas upozna sa teorijom i idejom ljudskih prava, principima demokratije, tolerancije, solidarnosti, nenasilne komunikacije i da kod vas podstakne razvoj kritičkog mišljenja.

Sledeća Škola ljudskih prava za mlade, koju organizuje Helsinški odbor za ljudska prava u Srbiji u partnerstvu sa Inicijativom mladih za ljudska prava, održaće se u Beogradu od 27. septembra do 2. oktobra 2019. godine.

Škole se organizuju u okviru projekta koji finansira Delegacija Evropske unije u Republici Srbiji.

Ko može da se prijavi?

Učenici/ce I, II, III i IV razreda srednjih škola sa područja cele Srbije koji već nisu učestovali/le na nekoj od prethodnih Škola ljudskih prava za mlade.

Kako da se prijavim?

Prijava za Školu vrši se popunjavanjem formulara koji se nalazi na ovom linku.

Poslednji dan za prijavljivanje je 19. septembar 2019. godine. Obaveštenje o izboru učesnika Škole poslaćemo prijavljenima do 22. septembra 2019. godine.


Škola je besplatna, što znači da će troškovi puta, hrane, smeštaja, predavanja, poseta kulturnim događajima i radnih materijala ići na teret organizatora. Polaznici/ce Škole biće smešteni u centru Beograda, a u prostorijama Kuće ljudskih prava (Kneza Miloša 4) će se održavati sva predavanja i radionice Škole. Svi učesnici/ce će dobiti opravdanje za izostanak iz škole.

Detaljne informacije o programu Škole i ostalim pojedinostima dobiće oni kandidati/kinje koji budu pozvani na Školu posle procesa odabira na osnovu ocene popunjenih upitnika.

O organizatorima Škole

Helsinški odbor za ljudska prava (HO) kao jedna od vodećih nevladinih organizacija u Srbiji sagledava stanje ljudskih prava u ukupnom društveno-ekonomskom i političkom kontekstu zemlje.

Alternativno obrazovanje mladih i kultura ljudskih prava su jedni od strateških programa putem kojih se realizuje misija HO. Baveći se mladim ljudima iz cele Srbije program nastoji da potakne na kritičko preispitivanje i prošlosti i sadašnjosti, probudi njihov reformski potencijal i osposobi za društveni aktivizam koji može da otvori nove perspektive u njihovim životima. Za više informacija o našoj organizaciji možete posetiti sajt organizacije.

Misija Inicijative mladih za ljudska prava je zaštita žrtava kršenja ljudskih prava, uspostavljanje novih veza u regionu među posleratnim generacijama i uključivanje mladih u proces tranzicione pravde, promovisanjem kazivanja istine o ratovima u bivšoj Jugoslaviji.

Inicijativa mladih za ljudska prava promoviše istinu, pravdu, odgovornost i jednakost kao osnovne vrednosti. Sedišta Inicijative nalaze se u Beogradu, Prištini, Podgorici, Zagrebu i Sarajevu. Za više informacija o Inicijativi posetite sajt YIHR.rs.


Ako imate bilo kakvih nedoumica ili pitanja kontaktirajte nas na [email protected] ili [email protected] ili [email protected] ili nas pozovite na broj telefona +381 69 159 0444

KONTAKT OSOBA

Ime i prezime:

Uroš Jovanović

Telefon:

+381 69 159 0444