fbpx

Razgovor sa Jasminkom Halilovićem: Upoznajte Muzej ratnog djetinjstva u Sarajevu

13h
11.03.2021 - 11.03.2021
Online događaj na Zoom aplikaciji

Muzej ratnog djetinjstva osnovan je u Sarajevu 2017. godine i predstavlja jedinstveno iskustvo dečijih sećanja na rat u kojem se nalazi kolekcija ličnih predmeta, priča, audio i video svedočenja.

Pozivamo vas na onlajn razgovor sa Jasminkom Halilovićem, osnivačem i direktorom Muzeja ratnog djetinjstva 11. marta od 13 časova putem Zoom platforme (link ka događaju) ili putem live streama na našoj Facebook stranici YIHR Srbija.

Kroz razgovor Halilović nam donosi detalje o razlozima zbog kojih je Muzej osnovan, kako je izgledalo prikupljanje predmeta, kakve su reakcije ljudi koji ga posete, kao i kakvu podršku imaju u Bosni i Hercegovini, ali i u regionu. Tema razgovora biće i kako umetnost može da utiče na procese pomirenja i kako je izgledala kampanja #ChildrenAndGenocide, koja je podrazumevala prikupljanje dečijih sećanja na genocid u Srebrenici.

Jasminko Halilović je, pored rada u Muzeju, i osnivač i predsednik Udruženja URBAN – jedne od vodećih nevladinih organizacija u polju kulture u regionu Balkana. Autor je i urednik nekoliko knjiga, uključujući monografiju “Sarajevo – moj grad, mjesto susreta” i nagrađivano “Djetinjstvo u ratu”, koje je prevedeno na šest jezika. 

Događaj organizuju Inicijativa mladih za ljudska prava (YIHR Srbija) u saradnji sa organizacijama forumZFD u Srbiji i Nezavisnim društvom novinara Vojvodine

Projekat je podržan od strane Ministarstva spoljnih poslova Savezne Republike Nemačke. Nemačka podržava napore u uspostavljanju participativne kulture sećanja, regionalne saradnje i pomirenja u regionu Zapadnog Balkana.

Ostali događaji

18h
15.11.2023 - 15.12.2023
Endžio HAB (Dobračina 4, Beograd)

Poziv na otvaranje izložbe „Zamisli promenu“

Detaljnije