fbpx
Održano

Prijave za trening “Prakse sećanja na genocid u Srebrenici”

Inicijativa mladih za ljudska prava (YIHR Srbija) u saradnji sa organizacijama forumZFD Srbija i Nezavisnim društvom novinara Vojvodine, a uz podršku Memorijalnog centra Potočari, organizuje treći po redu trening za mlade aktiviste i aktivistkinje iz Srbije pod nazivom “Prakse sećanja na genocid u Srebrenici” koji će se održati od 27. do 30. septembra 2021. godine u Srebrenici

Seminaru će, pored mladih aktivista, prisustvovati i mladi novinari i novinarke iz Srbije. Cilj seminara je da učesnicima i učesnicama pruži ključne informacije o tranzicionoj pravdi i izveštavanju o ratnim zločinima, sa posebnim fokusom na genocid u Srebrenici, kao i da im približi značaj umetnosti kao alata za mirovni aktivizam i suočavanja sa prošlošću. 

Mladi aktivisti i aktivistkinje od 18 do 30 godina imaće priliku da kroz tri dana predavanja čuju utvrđene činjenice o genocidu u Srebrenici, o tome kakav je odnos države Srbije 25 godina nakon genocida, o ženama kao žrtvama rata i njihovom životu nakon genocida, o presudama domaćih i međunarodnih sudova, ali i na koje načine kultura sećanja može da se izrazi kroz umetnost. Kako se trening organizuje u Srebrenici, većina predavanja će biti održana u Memorijalnom centru Potočari, gde će imati priliku da obiđu muzejski deo Memorijalnog centra, kao i mezarje, gde počivaju žrtve genocida u Srebrenici. 

Formular za prijave možete popuniti ovde.

Rok za prijave je 24. septembar 2021.

Uslov za učešće: Dokaz o potpunoj vakcinaciji protiv Covid-19 ili negativni antigenski test na Covid-19 ne stariji od 48h. 

 

KONTAKT OSOBA

Ime i prezime:

Maja Žilić

Telefon:

011 4512787