fbpx
Održano

Poziv za učešće u programu „Između nas” za mlade iz Sandžaka

Program Između nas je kreiran za mlade osobe kako bi stekli znanja i veštine prepoznavanja problema u svojoj lokalnoj zajednici i kako bi zajednički našli način da te probleme reše. Program će omogućiti siguran prostor u kome će učesnici i učesnice razumeti međusobno različite osećaje pripadnosti, u kome će pronaći potencijal za međusobno povezivanje i zajedno se suprotstaviti različitim tipovima diskriminacije, govoru mržnje ali i zločinima iz mržnje, koji su sve prisutniji u našem društvu.

Ovaj program je namenjen mladim osobama uzrasta od 15 do 30 iz Sandžaka, održaće se u Novom Pazaru i trajaće od 28. septembra do 3. oktobra 2023. godine. Tokom šest dana programa, učesnici i učesnice će zajedno sa našim stručnim facilitatorkama imati priliku da kroz različite edukativne i interaktivne sesije saznaju više o tome kako da prevaziđu etničke predrasude, stereotipe i diskriminaciju i da se bolje upoznaju sa procesom izgradnje mira, konceptom interkulturalnosti i pojmom inkluzivnih društava.   

Tokom poslednja dva dana programa učesnici i učesnice će uz pomoć facilitatorki osmisliti jednu lokalnu akciju, koju će realizovati nakon što se program završi.

Za učešće na projektu se možete prijaviti putem sledećeg linka. Prijave se zatvaraju u petak, 15. septembra u 17h. Izabrani učesnici i učesnice će biti obavešteni o rezultatima njihovih prijava najkasnije do ponedeljka, 18. septembra u 17h.  

Realizacija ovog projekta je moguća zahvaljuljući Evropskoj omladinskoj fondaciji (European Youth Foundation).

NAPOMENA: Troškove prevoza (u oba smera), smeštaja za učesnike i učesnice van Novog Pazara, kao i hrane za sve učesnike i učesnice programa pokrivaju organizatori.

Ukoliko imate neko pitanje u vezi sa programom, možete nam pisati na mejlove: [email protected] / [email protected]