fbpx
Zatvoren poziv

Poziv za učešće na treningu za mlade “Prakse sećanja na genocid u Srebrenici”

Inicijativa mladih za ljudska prava (YIHR Srbija) u saradnji sa organizacijama forumZFD Srbija i Nezavisnim društvom novinara Vojvodine (NDNV) organizuje trodnevni onlajn trening za mlade iz Srbije pod nazivom “Prakse sećanja na genocid u Srebrenici” koji će se održati od 4. do 6. decembra 2020. preko ZOOM platforme.

Cilj treninga je da učesnicima i učesnicama pruže ključne informacije o tranzicionoj pravdi i ratnim zločinima, sa posebnim fokusom na genocid u Srebrenici, kao i da im približi značaj umetnosti kao alata za mirovni aktivizam i suočavanje sa prošlošću.

Mladi aktivisti i aktivistkinje od 18 do 25 godina imaće priliku da kroz tri dana predavanja čuju utvrđene činjenice o genocidu u Srebrenici, o tome kakav je odnos države Srbije 25 godina nakon genocida, o ženama kao žrtvama rata i njihovom životu nakon genocida i dečijim sećanjima na genocid, ali i kako kultura sećanja može da se izrazi kroz umetnost.

Formular za prijave možete popuniti ovde.

Rok za prijave je 26. novembar.

 

Projekat je podržan od strane Ministarstva spoljnih poslova Savezne Republike Nemačke. Nemačka podržava napore u uspostavljanju participativne kulture sećanja, regionalne saradnje i pomirenja u regionu Zapadnog Balkana.

KONTAKT OSOBA

Ime i prezime:

Maja Žilić