fbpx
Zatvoren poziv

Poziv za učešće na treningu “Kako da istražujem i izveštavam o stanju ljudskih prava?”

Inicijativa mladih za ljudska prava (YIHR Srbija) organizuje onlajn trening za mlade iz Srbije u trajanju od 5 dana pod nazivom “Kako da istražujem i izveštavam o stanju ljudskih prava?” koji će se održati od 1. do 5. februara 2021. godine putem ZOOM platforme.

Cilj treninga je da učesnike i učesnice obrazuje o ukupnom procesu istraživanja, pisanja i objavljivanja izveštaja o ljudskim pravima, terminologiji koja se koristi u tim izveštajima, važnosti ovih izveštaja i kako se oni mogu koristiti u svakodnevnom radu aktivista/kinja ili novinara/ki i o celokupnom postupku pred mehanizmima zaštite ljudskih prava koji su dostupni građanima Srbije sa opštim informacijama o tim mehanizmima.

Mladi aktivisti/kinje, istraživači/ce, branitelji/ke ljudskih prava i novinari/ke od 15 do 30 godina imaće priliku da kroz pet dana treninga razgovaraju sa profesionalnim izveštačima iz oblasti ljudskih prava, predstavnicima institucija, stručnjacima iz organizacija civilnog društva, ekspertima iz oblasti medija i predstavnicima mehanizama za zaštitu ljudskih prava. 

Učesnice/i koji budu prisustvovale/i tokom svih 5 dana dobiće sertifikat o uspešno završenom treningu.

Formular za prijave možete popuniti ovde.

Rok za prijave je 24. januar 2021. godine.

*Projektne aktivnosti se trenutno nalaze u procesu prilagođavanja epidemiji COVID-19. Zbog ovoga postoji mogućnosti promene datuma treninga o čemu će odabrani učesnici i učesnice biti obavešteni na vreme.

 

KONTAKT OSOBA

Ime i prezime:

Maja Žilić