fbpx
Održano

Poziv za učešće na treningu “Kako da istražujem i izveštavam o stanju ljudskih prava?”

Inicijativa mladih za ljudska prava (YIHR Srbija) organizuje treći po redu trening za mlade iz Srbije u trajanju od 3 dana pod nazivom “Kako da istražujem i izveštavam o stanju ljudskih prava?” koji će se održati od 28.  do 30. jula 2021. godine uživo u Beogradu.

Cilj treninga je da učesnike i učesnice obrazuje o ukupnom procesu istraživanja, pisanja i objavljivanja izveštaja o ljudskim pravima, terminologiji koja se koristi u tim izveštajima, važnosti ovih izveštaja i kako se oni mogu koristiti u svakodnevnom radu aktivista/kinja ili novinara/ki i o celokupnom postupku pred mehanizmima zaštite ljudskih prava koji su dostupni građanima Srbije sa opštim informacijama o tim mehanizmima.

Mladi aktivisti/kinje, istraživači/ce, branitelji/ke ljudskih prava i novinari/ke od 18 do 30 godina imaće priliku da kroz tri dana treninga razgovaraju sa profesionalnim izveštačima iz oblasti ljudskih prava, predstavnicima institucija, stručnjacima iz organizacija civilnog društva, ekspertima iz oblasti medija i predstavnicima mehanizama za zaštitu ljudskih prava. 

Učesnice/i koji budu prisustvovale/i tokom dobiće sertifikat o uspešno završenom treningu.

Formular za prijave možete popuniti ovde.

Samo učesnici/ce koji su prošli odabir će biti kontaktirani.

Trening je deo projekta pod nazivom Naredna generacija branitelja/braniteljki ljudskih prava u Srbiji koja se realizuje sredstvima Stejt departmenta Sjedinjenih Američkih Država.

Rok za prijave: 21. jul 2021. godine.

KONTAKT OSOBA

Ime i prezime:

Maja Žilić