fbpx
Održano

Poziv za učešće na treningu “Kako da istražujem i izveštavam o stanju ljudskih prava?”

Inicijativa mladih za ljudska prava u Srbiji (YIHR) organizuje trening za mlade branitelje/braniteljke ljudskih prava i istraživače/istraživačice pod nazivom „Kako da istražujem i izveštavam o stanju ljudskih prava“, koji će se održati uživo u Beogradu od 28. do 30. juna 2021. godine.

Nakon održanog treninga, učesnici i učesnice će steći znanje i veštine o praksi izveštavanja ljudskih prava, korišćenju institucionalnih mehanizama prikupljanja informacija, prikupljanju informacija kroz direktno angažovanje sa žrtvama i preživelima, prikupljanju informacija kroz direktno angažovanje na terenu i uticaju i važnosti izveštavanja u svakodnevnom aktivističkom angažovanju.

Trening je deo serije treninga koji se organizuju s ciljem osnaživanja mladih profesionalaca i branitelja i braniteljki ljudskih prava pružajući im mogućnost da steknu znanja i veštine o sveobuhvatnom procesu istraživanja, pisanja i objavljivanja izveštaja o stanju ljudskih prava, terminologiji koja se koristi u njima, važnosti ovih izveštaja i načinima kako se oni mogu koristiti kao alati u svakodnevnom aktivističkom angažovanju.

Trening je deo projekta pod nazivom Naredna generacija branitelja/braniteljki ljudskih prava u Srbiji koja se realizuje sredstvima Stejt departmenta Sjedinjenih Američkih Država.

Svi zainteresovani za učešće se mogu prijaviti ovde.

Rok za prijave je 21. jun 2021. godine.

Svim učesnicima i učesnicama će biti pokriveni neophodni troškovi za boravak u Beogradu tokom realizacije treninga (smeštaj, obroci).

KONTAKT OSOBA

Ime i prezime:

Uroš Jovanović

Telefon:

+381 69 159 0444