fbpx
Zatvoren poziv

Poziv za učešće na Školi ljudskih prava za mlade u Beogradu

Cilj ove škole je, između ostalog, da vas upozna sa teorijom i idejom ljudskih prava,principima demokratije, tolerancije, solidarnosti, nenasilne komunikacije, i da kod vas podstakne razvoj kritičkog mišljenja.

Naredna Škola ljudskih prava za mlade, koju organizuje Helsinški odbor za ljudska prava u Srbiji u partnerstvu sa Inicijativom mladih za ljudska prava, održaće se u Beogradu od 23. do 29. jula 2019. godine.

Škole se organizuju u okviru projekta koji finansira Delegacija Evropske unije u Republici Srbiji.

KO MOŽE DA SE PRIJAVI?

Učenici i učenice I, II, III i IV razreda srednjih škola sa područja cele Srbije.

KAKO DA SE PRIJAVIM?

Popunjavanjem upitnika koji se nalazi u nastavku ovog poziva.

Poslednji rok za prijavljivanje je 16. jul 2019. godine.

Obaveštenje o izboru učesnika Škole poslaćemo prijavljenima dao 18.07.2019.

Škola je besplatna, što znači da će troškovi puta, hrane, smeštaja, predavanja, poseta kulturnim događajima i radnih materijala ići na teret organizatora. Polaznici/ce Škole biće smešteni u centru Beograda, a u prostorijama Kuće ljudskih prava (Kneza Miloša 4) će se održavati sva predavanja i radionice Škole.

Detaljne informacije o programu Škole i ostalim pojedinostima dobiće oni kandidati/kinje koji budu pozvani na Školu posle procesa odabira na osnovu ocene popunjenih upitnika.

O ORGANIZATORIMA

Helsinški odbor za ljudska prava (HO) kao jedna od vodećih nevladinih organizacija u Srbiji sagledava stanje ljudskih prava u ukupnom društveno-ekonomskom i političkom kontekstu zemlje. Alternativno obrazovanje mladih i kultura ljudskih prava su jedni od strateških programa putem kojih se realizuje misija HO. Baveći se mladim ljudima iz cele Srbije program nastoji da potakne na kritičko preispitivanje i prošlosti i sadašnjosti, probudi njihov reformski potencijal i osposobi za društveni aktivizam koji može da otvori nove perspektive u njihovim životima. Za više informacija o našoj organizaciji možete posetiti naš portal: www.helsinki.org.rs.

Misija Inicijative mladih za ljudska prava je zaštita žrtava kršenja ljudskih prava, uspostavljanje novih veza u regionu među posleratnim generacijama i uključivanje mladih u proces tranzicione pravde, promovisanjem kazivanja istine o ratovima u bivšoj Jugoslaviji. Inicijativa mladih za ljudska prava promoviše istinu, pravdu, odgovornost i jednakost kao osnovne vrednosti. Sedišta Inicijative nalaze se u Beogradu, Prištini, Podgorici, Zagrebu i Sarajevu. Za više informacija o našoj organizaciji možete posetiti naš portal: www.yihr.rs

Ako imate bilo kakvih nedoumica ili pitanja kontaktirajte nasna [email protected] i [email protected]  ili pozovite na 0113035145, radnim danima od 12.00 do 16.00 sati.

Možete nas zapratiti i na društvenim mrežama:

Facebook: https://www.facebook.com/skoleljudskihprava/

Instagram: https://www.instagram.com/skole_ljudskih_prava_za_mlade/?hl=en

Prijavni formular možete naći ovde.

Pozdravljamo vas i radujemo se vašim prijavama!