fbpx
Održano

Poziv za učešće na radionici “Položaj albanske manjine u Preševskoj dolini”

Inicijativa mladih za ljudska prava u Srbiji (YIHR Srbija) poziva mlade istraživače i istraživačice, aktiviste i aktivistkinje, novinare i novinarke i političare i političarke uzrasta od 18 do 35 godina iz svih delova Srbije da se prijave na dvodnevnu radionicu u Bujanovcu (29. februara i 1. marta) koja će obrađivati pobunu u Preševskoj dolini od 2001. godine, Končuljski sporazum i Zakon o amnestiji iz iste godine.

Osim toga, radionica ima za cilj da kroz pitanje obrazovanja, upotrebe jezika i kao i niza političkih prava obrazuje mlade ljude o položaju albanske nacionalne manjine kroz pregled događaja pre i nakon sukoba na jugu Srbije. Posebne teme kojima ćemo se baviti jesu memorijlizacija na žrtve ovog sukoba, kao i pitanje popisa albanske nacionalne manjine od 2001. godine do danas.

Nakon obrazovnih radionica realizovanih tokom prethodnih meseci u Priboju, Zrenjaninu, Beogradu i Nišu, Inicijativa mladih organizuje radionicu koja ima za cilj da učesnike i učesnice obrazuje o položaju albanske manjine u Preševskoj dolini kroz niz predavanja i diskusija.

Troškove puta, hrane i smeštaja u okviru ovog programa snosi Inicijativa mladih za ljudska prava. Zainteresovani se mogu prijaviti na radionicu popunjavanjem online formulara do 25. februara do 18 časova. Molimo sve zainteresovane da zbog ograničenog broja mesta na vreme dostave prijavu.

KONTAKT OSOBA

Ime i prezime:

Anđela Savić

Email: