fbpx
Održano

Poziv za učešće na radionici „Paravojne jedinice iz Srbije u postjugoslovenskim ratovima (1991-1999)”

Inicijativa mladih za ljudska prava (YIHR Srbija) poziva mlade istraživače i istraživačice, aktiviste i aktivistkinje, novinare i novinarke i političare i političarke uzrasta od 18 do 35 godina iz svih delova Srbije da se prijave na dvodnevnu radionicu u Beogradu (7-8. februar) koja će obrađivati temu paravojnih jedinica iz Srbije koje su u periodu od 1991-1999. godine delovale na prostoru bivše Jugoslavije.

Nakon obrazovnih radionica realizovanih tokom prethodnih meseci u Priboju, Zrenjaninu, Beogradu i Nišu, Inicijativa organizuje radionicu koja ima za cilj da učesnike i učesnice obrazuje o nastanku i razvoju paravojnih jedinica, vezama institucija države Srbije i paravojnih jedinica i njenoj ulozi u njihovoj obuci i naoružanju kroz niz predavanja i diskusija.

Troškove puta, hrane i smeštaja u okviru ovog programa snosi Inicijativa mladih za ljudska prava. Zainteresovani se mogu prijaviti na radionicu popunjavanjem online formulara do 03. februara do 18 časova. Molimo sve zainteresovane da zbog ograničenog broja mesta na vreme dostave prijavu.

KONTAKT OSOBA

Ime i prezime:

Anđela Savić