fbpx
Održano

Poziv za učešće na radionici “Kontekst i posledice NATO intervencije na SRJ”

Inicijativa mladih za ljudska prava u Srbiji (YIHR Srbija) poziva mlade istraživačice i istraživače, aktiviste i aktivistkinje, mlade novinare i novinarke i mlade političare i političarke uzrasta od 18 do 35 godina iz svih delova Srbije da se prijave na radionicu u Nišu o kršenjima ljudskih prava u Srbiji za vreme trajanja ratnih sukoba na prostoru bivše Jugoslavije od 1991. do 2001. godine.

Nakon realizovanih obrazovnih radionica u Priboju, Zrenjaninu i Beogradu tokom novembra i u decembru 2019. godine, Inicijativa organizuje radionicu pod nazivom „Kontekst i posledice NATO intervencije na SRJ” koja će biti održana 24. i 25. januara u Nišu.

Dvodnevna radionica „Kontekst i posledice NATO intervencije na SRJ” (24-25. januar) ima za cilj da učesnice i učesnike obrazuje o sledećim procesima i događajima:

  • Ratnim zločinima tokom rata na Kosovu (1998-1999);
  • NATO intervencija na SRJ iz perspektive međunarodnog humanitarnog prava;
  • Različite perspektive srpskog i kosovskog društva na NATO intervenciju;
  • Kulturi sećanja/zaborava na žrtve rata na Kosovu, kao i NATO intervencije; 
  • Posledicama NATO intervencije na društvene i ekonomske procese u Srbiji.

Troškove puta, hrane i smeštaja u okviru ovog programa snosi Inicijativa mladih za ljudska prava. Zainteresovani se mogu prijaviti na radionicu popunjavanjem online formulara na ovom linku do 21. januara do 18 časova. Molimo sve zainteresovane da zbog ograničenog broja mesta na vreme dostave prijavu.

KONTAKT OSOBA

Ime i prezime:

Maja Žilić