fbpx
Zatvoren poziv

Poziv za učešće na programu razmene “Promišljanje evropske političke kulture”

“Promišljanje evropske političke kulture – jačanje saradnje, integracije i učešća mladih u praksi”

Jedinstvena prilika za mlade iz Srbije da se upoznate i sarađujete sa mladima iz Francuske, Nemačke i Kosova u Berlinu, Nici, Beogradu i Prištini.

Program obuhvata 3 radionice namenjene mladima od 18-29 godina koji su državljani ili rezidenti Francuske, Nemačke, Kosova ili Srbije. Ciljna grupa su mladi mislioci koje zanima politika, ideje zajedničke Evrope, razvoj političkih ideja i razmatranje najvažnijih političkih pitanja.


Radionice će se održati na sledećim lokacijama i datumima:

Berlin, Nemačka – September 16-21, 2019

Beograd, Srbija i Priština, Kosovo – Novembar 3-10, 2019

Nica, Francuska – Mart 3-9, 2020


Ovaj interaktivni program predstaviće zajednička razmišljanja i analize međukulturnih izazova, stručna mišljenja učesnika i eksperata, posete ključnim organizacijama i institucijama, kao i obuku i vežbe. Cilj projekta je da se u toku programa prikupi što više perspektiva za koncept “politička kultura”, a naročito da se razviju veštine učesnika i njihovo praktično znanje o komunikaciji i radu sa ciljnim grupama.

Troškovi učešća:

Kontribucija za učešće polaznika iz Srbije iznosi €75 i pokriva sve putne troškove, smeštaj i troškove radionica u toku 3 nedelje programa. Učesnici su u obavezi da prisustvuju na svim radionicama.

Jezik:

Radni jezik svih radionica biće engleski.

Prijava :

Prijavljivanje se vrši slanjem ispunjenog formulara i CV-a na engleskom jeziku na adresu: [email protected]

Formular za prijavu možete preuzeti ovde.

Šest mladih ljudi iz svake od navedenih zemalja biće odabrano za učešće. Grupa će se sastojati od 24 učesnika.

Zbog velikog broja prijava, samo odabrani polaznici će biti obavešteni o prijemu na program. Za sva pitanja možete se obratiti e-mailom na [email protected] ili na broj telefona +381 11 30 35 145.

Rok za prijavu je 12. jul 2019. godine do 17:00h.