fbpx
Održano

Poziv za učešće na programu “Korak bliže miru”

Program “Korak bliže miru” predstavlja četvorodnevni obrazovni program koji ima za cilj da kroz niz diskusija, interaktivnih predavanja i poseta učesnike/ce upozna sa činjenicama koje se tiču ratne prošlosti Tuzle u periodu od 1992. do 1995. godine sa fokusom na zločin na Tuzlanskoj kapiji – gde je 25. maja 1995. godine, po naredbi Novaka Đukića, generala Vojske Republike Srpske, ispaljena granata koja je ubila 71 osobu.

Tokom programa učesnici/ce će imati priliku da učestvuju u dijalogu sa svojim vršnjacima i vršnjakinjama iz Srbije i Bosne i Hercegovine, kao i da saznaju više o mogućnostima kulturne, akademske, ekonomske i društvene saradnje između dve zemlje. Cilj programa “Korak bliže miru” je da osnaži saradnju društveno angažovanih mladih iz Srbije i Bosne i Hercegovine.  

Ukoliko si zainteresovan/na da budeš deo “Korak bliže miru”, popuni formular ovde najkasnije do 1. maja 2023. godine, do 18h. Svi prijavljeni kandidati/kinje biće obavešteni o rezultatima procesa selekcije najkasnije u petak, 5. maja do kraja dana.

Program “Korak bliže miru” organizujumo zajedno sa Inicijativom mladih za ljudska prava BiH i fondacijom Fridrih Ebert u Bosni i Hercegovini (FES BiH).  

U slučaju da imate neko pitanje, možete pisati na email: [email protected]

KONTAKT OSOBA

Ime i prezime:

Ivana Jovanović

Email:

ivana.jovanović@yihr.org