fbpx
Održano

Poziv za javni čas: Diskriminacija i dehumanizacija: „Drugi“ i mi

Inicijativa mladih za ljudska prava (YIHR Srbija), u saradnji sa organizacijama ForumZFD Srbija i Nezavisnim društvom novinara Vojvodine (NDNV) poziva mlade srednjoškolce/ke, studente/kinje, aktiviste/kinje, umetnike/ce da u nedelju, 31. jula, u 16h u Kući ljudskih prava i demokratije, prisustvuju javnom času Diskriminacija i dehumanizacija: „Drugi“ i mi. 

Tokom javnog časa Diskriminacija i dehumanizacija: „Drugi“ i mi mladi će imati priliku da sa psihološkinjom Tamarom Tomašević razgovaraju o različitim identitetima i kako oni oblikuju našu svakodnevicu, doživljaj stvarnosti i iskustvo. Razgovaraćete i o tome kako stereotipi koje imamo o “drugom” i “drugačijem” često vode diskriminaciji. 

Radionica ima za cilj da pomogne mladima da razumeju današnje zloupotrebe različitih identiteta i osnaži ih da aktivno učestvuju u procesima izgradnje mira i dobrosusedskih odnosa na Zapadnom Balkanu. 

Tamara Tomašević je diplomirala psihologiju u Novom Sadu, konsultantkinja je i senior trener sa više od 19 godina iskustva u oblasti ljudskih, manjinskih i prava deteta, kao i obrazovanja za mir sa fokusom na interkulturalni dijalog, nenasilnu komunikaciju, kao i rešavanje sukoba. 

Pored toga, Tomašević je i stručnjakinja u izvođenju obuka orijentisanih na borbu protiv stereotipa i predrasuda, diskriminacije, na razvoj interkulturalne osetljivosti i unapređivanje veština nenasilne komunikacije. Dobitnica je nagrade za inkluziju 2011. godine. 

Javni čas Diskriminacija i dehumanizacija: „Drugi“ i mi održava se u sklopu Drinske letnje škole, u Kući ljudskih prava i demokratije, Kneza Miloša 4, Beograd. Obe aktivnosti su deo projekta Zagovaranjem, artivizmom i obrazovanjem do zaustavljanja poricanja genocida i jačanja procesa pomirenja. Projekat je podržan od strane Ministarstva spoljnih poslova Savezne Republike Nemačke. Nemačka podržava napore u uspostavljanju participativne kulture sećanja, regionalne saradnje i pomirenja u regionu Zapadnog Balkana. 

Za učešće na javnom času se možete prijaviti ovde, a rok za prijave je 31. jul, do 12 časova.

KONTAKT OSOBA

Ime i prezime:

Marko Milosavljević

Telefon:

+38169249044