fbpx
Održano

Poziv na program razmene „Preko granica: Znanjem o ratnim zločinima do mira”

Inicijativa mladih za ljudska prava  poziva sve zainteresovane mlade ljude iz Crne Gore, Bosne i Hercegovine i Srbije od 18 do 30 godina da se prijave za učešće na programu razmene pod nazivom „Interkulturalni dijalog za zajedničku priču o prošlosti i pomirenje“ koji će se održati od 10. oktobra do 16. oktobra 2022. godine u Pljevljima, Priboju i Sarajevu. 

Poziv je otvoren za sve mlade ljude, a posebno ohrabrujemo studente političkih nauka i novinarstva iz sve tri zemlje koji žele da saznaju više o procesu suočavanja sa ratnom prošlošću iz perioda raspada Jugoslavije.

Tokom  seminara, učesnice i učesnici će imati priliku da se upoznaju sa modelima zaštite ljudskih prava, kao i da razviju istraživačke veštine i unaprede znanja o ratnim zločinima u pograničnim krajevima Crne Gore, Srbije i Bosne i Hercegovine.

U okviru programa razmene biće organizovani obilasci mestima ratnih zločina, kao i razgovori sa relevatnim sagovornicima. Za učešće na programu možete se prijaviti do 3. oktobra do 17 h popunjavanjem online formulara ovde.

Ukoliko imate dodatnih pitanja povodom programa razmene, možete pisati na email adresu: [email protected].

Razmena se realizuje u organizaciji Inicijative mladih za ljudska prava (YIHR Crna Gora), zajedno sa partnerima YIHR Srbija i YIHR Bosna i Hercegovina u okviru projekta „Interkulturalni dijalog za zajedničku priču o prošlosti i pomirenje“ uz podršku Fonda za Zapadni Balkan (WBF) i Evropske unije.

KONTAKT OSOBA

Ime i prezime:

Mehdina Kašić Šutković