fbpx
Održano

Poziv na online radionicu: “Tokom i nakon operacije Oluja: Šta se zapravo dogodilo?”

Želiš da čuješ više o ratnim događanjima i ratnim zločinima tokom i nakon “Oluje”, o činjenicama utvrđenim u sudskim postupcima, izveštajima domaćih i međunarodnih organizacija, kao i o izjavama svedoka?

Tražiš način kako kritički pristupiti i razgovarati o ratnim događanjima iz naše prošlosti s onima koji imaju drugačije stavove od tebe?

Hteo/htela bi da razumeš i saznaš više detalja o dominantnim narativima o Oluji u politici i javnom prostoru Hrvatske i Srbije?

Inicijativa mladih za ljudska prava iz Hrvatske i Srbije te pozivaju da učestvuješ na radionici “Tokom i nakon operacije Oluja: Što se zapravo dogodilo?”.

Oslanjajući se na presude Međunarodnog krivičnog suda za bivšu Jugoslaviju i nacionalnih sudova, kao i izveštaje domaćih i međunarodnih organizacija, te izjave svedoka, predstavićemo faktografiju zbivanja tokom i nakon operacije Oluja.

Razgovaraćemo o različitim interpretacijama događanja tokom i nakon Oluje u dominatnim narativima u Hrvatskoj i Srbiji, statusu civilnih žrtava rata u Hrvatskoj i Srbiji, aktuelnim preprekama i perspektivama za pomirenje i saradnju između Hrvatske i Srbije povezanim sa nerešenim naseđem ratova, posebno u odnosu na operaciju Oluja.

Radionicu će voditi Ana Gvozdić i Branka Vierda (YIHR Hrvatska), kao i Marko Milosavljević (YIHR Srbija).

Ako želiš da naučiš da kritički sagledavaš i promišljaš događaje iz prošlosti, razgovaraš o narativima koji dele naša društva i učestvuješ u odgovornom suočavanju s prošlošću u cilju izgradnje bolje budućnosti, pridruži se ovoj radionici ispunjavanjem prijavnog obrasca ovde do utorka, 2. avgusta u 09:00h.

 Radionica će se održati putem platforme Zoom u utorak, 2. avgusta od 12:30 do 14:00h.

KONTAKT OSOBA

Ime i prezime:

Ana Gvozdić