fbpx
Zatvoren poziv

Poziv na konferenciju: „Srednja škola – mesto gde sve počinje“

Inicijativa mladih za ljudska prava, u saradnji sa Regionalnom kancelarijom za saradnju mladih, organizuje jednodnevnu konferenciju za profesore i sve zainteresovane predstavnike srednjih škola u Srbiji. Nakon održanih info sesija u različitim gradovima Srbije, cilj ove konferencije je da informiše predstavnike srednjih škola o dosadašnjem radu Regionalne kancelarije za saradnju mladih kao i da im približi proces apliciranja projekata.

Regionalna kancelarija za saradnju mladih (RYCO) je organizacija koja je osnovana 2016. godine od strane vlada u regionu uz podršku Evropske unije, a programi koje podržava imaju za cilj da podstaknu kulturu mobilnosi, interkulturalne razmene i pomirenja.

Ovom konferencijom takođe želimo da srednje škole upoznamo sa drugim po redu, otvorenim pozivom za prijavu projekata koji se bave promovisanjem duha pomirenja i saradnje među mladima u regionu kroz programe koji uključuju razmene mladih. Tokom konferencije učesnici će imati priliku da čuju iskustva sa prethodnih projekata, koje je podržala Regionalna kancelarija, i da dobiju korisne savete od organizacija koje se već dugi niz godina uspešno bave kreiranjem i implementacijom programa razmene mladih.

Srednja škola ima veoma važnu ulogu u životu svake mlade osobe, ovim putem želimo da podržimo i motivišemo predstavnike srednjih škola i profesore da kreiraju projekte koji će mladima omogućiti da prišire vidike i znanja koja poseduju o regionu.

Zbog ograničenog broja mesta, molimo sve zainteresovane  profesore/predstavnike iz Vaše škole da se prijave putem elektronskog formulara do 23. decembra 2018. godine. Konferencija će se održati u Beogradu, u hotelu Life Design (Balkanska 18), 26. decembra (sreda) od 11h do 16.30h.

Organizator pokriva sve troškove puta, a tokom konferencije biće obezbeđen i ručak za sve učesnike. Za sva pitanja u vezi sa samim događajem i prijavom, molimo Vas da nam se obratite putem mejla: [email protected], ili telefonom na broj 011/3035-14.