fbpx
Održano

[POZIV] ‘i ŠČa ćemo sad?’ Regionalna letnja aktivistička škola za mlade iz Hrvatske i Srbije

POZIV ZA MLADE 

Inicijativa mladih za ljudska prava iz Hrvatske i Inicijativa mladih za ljudska prava iz Srbije organizuju  ‘i ŠČa ćemo sad?’ Regionalnu letnju aktivističku školu za mlade iz Hrvatske i Srbije koja će se održati u Daruvarskim toplicama od 2. do 8.7.2023. godine.

Voliš leto i kupanje, ali ujedno želiš da radiš na sopstvenom razvoju kroz sticanje novih znanja, veština i poznanstva?

Zanimaju te teme poput ljudskih prava, lokalnog aktivističkog delovanja i regionalne saradnje?

Želiš s drugim mladima kritički preispitati dominantne političke narative prisutne u društvima u Hrvatskoj i Srbiji? 

Smatraš da je nužno rušiti predrasude i suzbijati širenje mržnje prema pripadnicima_ama drugih nacionalnosti i manjina?

Imamo priliku za tebe!

Prijavi se na ‘i ŠČa ćemo sad?’ regionalnu letnju aktivističku školu za mlade i provedi nezaboravnih nedelju dana sa 30 mladih ljudi koji  dele tvoje interese! Kroz letnju školu ćeš steći dodatna znanja o ljudskim pravima, kao i pravima nacionalnih i etničkih manjina, osvestiti vlastite predrasude i stereotipe i  osnažiti se za borbu protiv diskriminacije. Naučićeš bolje kritički da razmišljaš i  jasnije razlikovati pojmove poput nacionalizma i rodoljublja. Imaćeš priliku da se umrežiš sa  vršnjacima/kinjama koji dolaze iz raznih krajeva Hrvatske i Srbije, sa kojima ćeš moći da razmeniš mišljenja i uspostaviti dalju saradnju za postizanje pozitivnih društvenih promena. 

Program škole sastojaće se od brojnih interaktivnih metoda neformalnog obrazovanja, radionica i grupnog rada koje ćeš kasnije i sam/a moći da primeniš  u lokalnoj zajednici. Kroz ove aktivnosti ćeš razvijati svoje veštine komunikacije, empatiju, kreativnost, kritičko razmišljanje i  steći pregršt korisnih znanja.

Tokom škole moći ćeš da odabereš i radnu grupu u koju želiš biti uključen/a (medijska grupa, istraživačka grupa, umetnička grupa i grupa koja će pisati školski dnevnik).

A posebno podstičemo da i sam/a ponudiš i podeliš s drugima svoje znanje, veštine i ideje u posebnom bloku programa “Sharing is Caring”! Podstičemo te da budeš kreativan/a i odvažan/a i da smisliš i pripremiš svoju sesiju! 

Prijavi se!

Ukoliko si zainteresovan/a da učestvuješ na školi, pozivamo te da se prijaviš ispunjavanjem upitnika koji se nalazi ovde.

Rok za prijavu je petak, 9.6.2023. u podne.

Poziv je otvoren za mlade osobe od 18 do 30 godina iz Hrvatske i Srbije. 

Troškove putovanja, smeštaja i obroka  snose organizatori. 

Prednost pri odabiru za učestvovanje imaće osobe koje pokažu visok nivo motivacije  za učestvovanje na letnjoj školi.

Svi učesnici i učesnice  škole će po završetku škole dobiti Youthpass potvrdu o učešću. Uslov za dobivanje potvrde je prisustvo i učestvovanje na svim danima programa.

Kontakt

Za dodatna pitanja, slobodno se obratite programskoj koordinatorki Dorotei Strelec na email [email protected].

KONTAKT OSOBA

Ime i prezime:

Dorotea Strelac