fbpx
Održano

Podeli svoju priču: Otvoren poziv za storytelling radionice u Prizrenu

Imajući u vidu kompleksnu i delikatnu političku situaciju, kao i nedavne tenzije u odnosima Srbije i Kosova, potreba za regionalnom saradnjom i dijalogom je još važnija. Samim tim, pozivamo vas da se prijavite na Podeli svoju priču: storytelling radionice, koje će se održati u Prizrenu od 7. do 13. avgusta.

Storytelling radionice predstavlju priliku za mlade iz Srbije i Kosova da se upoznaju, razmenjuju ideje, razviju svoje kreativne veštine i steknu samopouzdanje u javnom nastupu. Kroz interkulturalni dijalog, ovaj program ima za cilj da stvori siguran prostor za učesnike i učesnice da zajedno rade na pomirenju. 

Učesnici i učesnice programa imaće priliku da učestvuju u interkulturalnom dijalogu, sa posebnim fokusom na suočavanje sa prošlošću. Kroz radionice, učesnici i učesnici imaće priliku da razviju svoje govorničke (storytelling) veštine i tehnike storytellinga, kao i da zajedno kreiraju priče. Pored toga, polaznici i polaznice programa imaće priliku da budu deo Dokufesta i uživaju u inspirativnim filmskim projekcijama.

Samo izabrani učesnici/ce biće obavešteni o tome da su prošli proces selekcije. 

Svi troškovi putovanja, smeštaja, i hrane tokom programa su pokriveni od strane organizatora.

Ukoliko imate dodatnih pitanja, slobodno pišite:

– Inicijativa mladih za ljudska prava – Kosovo: Ilir Vitija at [email protected]

– Inicijativa mladih za ljudska prava – Srbija: Ivana Jovanović at [email protected] 

Ukoliko si zainteresovan/na da budeš deo Podeli svoju priču: storytelling radionica, ali i da upoznaš Prizren, popuni formular ovde, najkasnije do 14. jula 2023. godine. Radni jezik programa je engleski.

Radujemo se vašim prijavama i druženju u Prizrenu!

 

*Finansirano od strane Evropske Unije.