fbpx
Zatvoren poziv

Otvorene prijave za onlajn interaktivni seminar “Appreciate Democracy, Protect Democracy”

The centre international de formation européenne (CIFE), Crossborder Factory i Inicijativa mladih za ljudska prava vas pozivaju da se prijavite na interaktivni onlajn seminar “Appreciate Democracy, Protect Democracy” koji će se održati od 7. do 11. decembra 2020. godine.

Onlajn seminar namenjen je mladima od 18 do 30 godina iz Srbije, Albanije, Hrvatske, Francuske, Severne Makedonije, Bosne i Hercegovine, Kosova, Crne Gore i Nemačke.

Učesnici će imati priliku da razmene mišljenja i iskustva o tome šta za njih znači demokratija, koji su to neophodni alati i institucije za bolje funkcionisanje demokratije u Evropi, da razgovaraju o najvećim izazovima za demokratiju na globalnom nivou, ali i da se povežu, razgovaraju i razmene iskustva sa drugim mladim Evropljanima. Učesnici će takođe imati priliku da razgovaraju i sa predstavnicima institucija Evropske unije i Saveta Evrope. 

Seminar će se takođe sastojati od interaktivne radionice o demokratiji i vladavini prava na kojoj će učesnici biti uključeni u razvijanje zajedničkog razumevanja šta čini evropsku demokratiju, a zatim će zajedno raditi na razvoju različitih scenarija o budućnosti evropske demokratije.

Formular za prijave možete popuniti ovde.

Rok za prijave: 27. novembar 2020.

 

Ovaj seminar je podržan od strane Francusko-nemačke kancelarije za mlade.

KONTAKT OSOBA

Ime i prezime:

Maja Žilić