fbpx
Zatvoren poziv

Otvoren poziv za program za mlade iz Srbije: „Kako ja vidim mir”

Program „Kako ja vidim mir” omogućiće mladima iz regiona da podele svoja razmišljanja o procesu pomirenja u post-jugoslovenskim društvima, aktivizmu i ratnoj prošlosti. Program će se održati u Beogradu tokom rođendanske nedelje Inicijative mladih za ljudska prava, a mladi iz Srbije će imati priliku i da razmene iskustva ili da možda i po prvi put upoznaju svoje vršnjake i vršnjakinje iz regiona.

Ideja programa je da uključi perspektive mladih iz Srbije o izgradnji mira tako što će njihova viđenja i predlozi postati deo interaktivne postavke koja će biti predstavljena u Endžio habu, u Beogradu. 

Interesuje nas da sa nama podelite kako vi vidite borbu protiv nacionalizma, šta vas je inspirisalo da razmišljate o miru u regionu, ličnu priču ili bilo šta drugo što smatrate relevantnim za proces izgradnje mira. Posebno ohrabrujemo mlade aktiviste/kinje iz različitih oblasti, čiji su radovi ili stvaralaštvo inspirisani mirovnim aktivnostima ili pružanjem otpora narativima, kojima se produbljuju konflikti, da se prijave.

Tokom programa izabrani mladi aktivisti i aktivistkinje iz Srbije imaće priliku da se povežu sa svojim vršnjacima i vršnjakinjama iz regiona i da zajedno rade na prevazilaženju pretnji sa kojima se njihova društva danas suočavaju. 

„Kako ja vidim mir” program namenjen je mladima od 15 do 30 godina, i održaće se od 14. do 17. novembra 2023. godine u Beogradu. U sklopu programa mladi će prisustvovati i konferenciji koja će se baviti pitanjima iz prošlosti, ali i novim oblicima solidarnosti u regionu i evropskom perspektivom regiona.

Prijave se vrše putem onlajn formulara. U formularu postoji posebna sekcija da svoje ideje i predloge na temu „Kako ja vidim mir” podelite sa nama. Vaši radovi mogu biti u formi fotografije, pesme, videa, ili bilo kog drugog kreativnog izraza. 

Rok za slanje prijava je 6. novembar u 15h.

Troškove prevoza, smeštaja za učesnike i učesnice van Beograda, kao i hrane za sve učesnike/ce programa pokrivaju organizatori.

 

Ukoliko imate dodatnih pitanja, slobodno pišite našoj koordinatorki Ivani Jovanović: [email protected]

 

*Finansirano od strane Evropske unije.