fbpx
Zatvoren poziv

Otvoren konkurs za stažiste/kinje u Inicijativi mladih

Inicijativa mladih za ljudska prava otvara konkurs za prijave za tromesečno stažiranje. Tražimo mlade stažiste/kinje za program ljudskih prava i program tranzicione pravde. 

Ukoliko si zainteresovan/a za rad u civilnom sektoru, a pojmovi poput politike, mira, vladavine prava, hrabrosti, odgovornosti i znanja su nešto što osećaš da ti je blisko onda je ovo prava prilika za tebe!

Rad u civilnom sektoru zahteva i čitav niz veština i znanja koje ćeš kroz naš tromesečni program stažiranja moći da stekneš i/ili da usavršiš. Inicijativa se gotovo 20 godina razvija kroz rad sa mladim ljudima, ali i učeći od mladih ljudi, jer je svaka nova generacija sa sobom donosila nove prakse koje su nam pomogle da budemo bolji.

Inicijativa štiti i brani ljudska prava i demokratiju, unapređuje položaj mladih i podstiče društveni dijalog o pitanjima koja se tiču procesa izgradnje mira. Inicijativa podstiče mlade ljude i jača njihove kapacitete za učešće u društvenom i političkom životu. Rad Inicijative mladih usmeren je i na međugeneracijski dijalog, upoznavanje mladih širom regiona i učenje o ratnoj prošlosti kako bi se uspostavile garancije za neponavljanje sukoba.

Inicijativa ovim konkursom želi da pronađe odgovorne, samostalne i motivisane osobe, koje imaju želju da šire svoja znanja i steknu radno iskustvo. Takođe, važno nam je da naša buduća koleginica ili kolega dele naše vrednosti i da u skladu sa njima ispunjava zadatke koji spadaju u domen pozicije stažiste/kinje. 

Mi nudimo: 

  • Plaćeno tromesečno stažiranje u organizaciji civilnog društva;
  • Rad u prijatnom okruženju, gde se puno diskutuje, sa ljudima punim znanja i dobre energije;
  • Upoznavanje velikog broja ljudi i kolega/inica;
  • Upoznavanje sa projektnim menadžmentom;
  • Iskustvo u obavljanju logističkih poslova;
  • Sticanje novih znanja iz oblasti tranzicione pravde i ljudskih prava;
  • Unapređivanje istraživačkih sposobnosti, pisanja i sastavljanja izveštaja;
  • Pristup YIHR biblioteci i bazi znanja;
  • Iskustvo poslovne komunikacije preko mailova, telefona i na sastancima;
  • Mentorstvo i evaluaciju.

Šta od tebe očekujemo:

Od tebe očekujemo posvećenost, zainteresovanost i motivisanost za rad i da boraviš sa nama u kancelariji svakog radnog dana, 4 sata dnevno, uz fleksibilnost povremenog dogovaranja drugačije dinamike stažiranja. Znanje engleskog jezika će biti tretirano kao prednost.

Prethodno iskustvo nije neophodno, potrebne su nam tvoja motivisanost, interesovanje za teme kojima se bavimo i otvorenost za nova znanja i iskustva.

Način izbora:

Kandidati/kinje koje žele da se prijave za stažiranje mogu poslati svoje prijave (CV i motivaciono pismo) na mejl [email protected] do 20. juna sa naznakom (subject) “Konkurs za stažistu/kinju”. Važno je da svi kandidati/kinje u motivacionom pismu ili CV-u obavezno unesu kontakt podatke kako bismo mogli da vas kontaktiramo.

Uspešni kandiati/kinje biće obavešteni o daljem procesu selekcije. Finalni rezultati konkursa biće saopšteni do 30. juna, a početak stažiranja planiran je 5. jula.

Radujemo se vašim prijavama!