fbpx

Izložba “Mir sa ženskim licem”

14:00-19:00
08.03.2020 - 17.03.2020
Endžio, Dobračina 4

Izložba „Mir sa ženskim licem” otvorena je u Beogradu na Međunarodni dan žena, u nedelju, 8. marta, s ciljem da se kroz 20 autentičnih ispovesti žena iz raznih delova Bosne i Hercegovine predstavi ženska strana priče o preživljavanju i prevazilaženju posledica rata.

Izložba je otvorena svakim danom do 17. marta od 14 do 19 časova u prostorijama Inicijative mladih za ljudska prava u Dobračinoj 4.

Izložba „Mir sa ženskim licem“ rezultat je saradnje i nastojanja ženskog mirovnog pokreta Mir sa ženskim licem i nemačke organizacije forumZFD, uz stručnu pomoć Historijskog muzeja BiH, da u procese suočavanja s prošlošću i izgradnje mira u Bosni i Hercegovini (BiH) integrišu žensku perspektivu.

“Imajući u vidu da kolektivno sećanje na našim prostorima ne ostavlja prostor za ženska iskustva, jedan od ciljeva izložbe bio je i da se dokumentuje mali deo ženske istorije koja će tako ostati trajno za pamćenje budućim generacijama”, navedeno je u najavi izložbe.

Na otvaranju izložbe osim organizatora izložbe, posetiteljkama i posetiocima obratila se i Staša Zajović, predstavnica udruženja “Žene u crnom” iz Beograda, kao i Mara Radovanović i Suvada Selimović, čije su se priče zasluženo našle u postavci ove izložbe.