Na predstojećem Svetskom prvenstvu u fudbalu, pod sloganom „Navijaj za komšije!“, Inicijativa mladih za ljudska prava organizuje gledanje utakmica u kojima će igrati reprezentacija Hrvatske i Bosne i Hercegovine.

Pojam navijač je tokom prethodnih decenija u Srbiji devalvirao i gubio svoje pravo značenje svaki put kada bi se koristio kao sinonim za huligane i nasilnike kojima je jedina zajednička osobina sa navijačima – mesto okupljanja.

Godinama se ne navija za, već protiv nekoga, što će verovatno biti slučaj i na ovom Svetskom prvenstvu. U želji da se promovišu dobrosusedski odnosi, zdravo navijanje i sportski duh – Inicijativa organizuje gledanje utakmica u kojima će igrati reprezentacija Hrvatske i Bosne i Hercegovine u Kulturnom centru GRAD (Braće Krsmanovića 4).

Prva takva utakmica biće ujedno i utakmica otvaranja Svetskog prvenstva, zakazana za 12. jun između Brazila i Hrvatske u 22 sata. Svi koji žele da prate ovu i naredne utakmice u društvu onih koji će navijati za komšije, pozvani su da dođu u Kulturni centar GRAD u sledećim terminima: 12. jun u 22h; 15. jun u 00h; 18. jun u 00h; 21. jun u 00h; 23. jun u 22h i 25. jun u 18h.

S obzirom na to da ove godine Srbija ne učestvuje na najvećem svetskom fudbalskom takmičenju  – zašto ne bismo zajedno podržali naše komšije? Vidimo se u Kulturnom centru GRAD!