fbpx
Zatvoren poziv

Konkurs za volontere u kampanji prikupljanja potpisa za REKOM

Do sada je Koalicija za REKOM dokumentovala 23.000  žrtava u vezi sa ratom i 600 logora i drugih mesta zatočenja, od ukupno 130.000 ratnih žrtava i oko 1.700 logora i drugih mesta zatočenja. Ti podaci snažno podržavaju stav Koalicije da je poimenični popis svih žrtava u ratovima na području nekadašnje SFRJ prioritet regionalne saradnje u odnosu na prošlost i izgradnju zajedničke kulture sećanja, ali da je to posao koji moraju da preuzmu i završe države u regionu.

* više o REKOMU saznajte na http://www.recom.link/sr/

Cilj kampanje je da se pošalje jasna poruka premijerima zapadnog Balkana i predstavnicima Evropske unije (EU), koji učestvuju u Berlinskom procesu, da očekujemo da prihvate odgovornost za poimenični popis svih ratnih žrtava i okolnosti njihovog stradanja, kao i logora i drugih mesta zatočenja i da u okviru Berlinskog procesa potpišu sporazum o osnivanju REKOM-a.

Kampanja prikupljanja potpisa odvijaće se u Beogradu i još nekoliko gradova u Srbiji, dok će se potpisi paralelno prikupljati i u ostalim zemljama u regionu.

Pre početka kampanje predviđen je trening za volontere/ke kako bi se bolje upoznali sa procesom REKOM i saznali više o samoj komisiji.

Svi mladi koji su zainteresovani da učestvovanjem u kampanji daju svoj doprinos pomirenju u regionu, pozvani su da se prijave na konkurs, kako bismo zajedno bili deo procesa u kome se zalažemo za suočavanje sa prošlošću bazirano na utvrđenim činjenicama.

Ukoliko želite da se prijavite, popunite formular koji se nalazi ovde. Za sva dodatna pitanja možete nas kontaktirati mejlom [email protected] .

*za volontere i volenterke previđene su simbolične naknade