fbpx

Izložba “Progovara(j)mo” Muzeja ratnog djetinjstva

18h
02.10.2021 - 08.10.2021
Kroz lične priče, eksponate i isečke iz videosvedočenja, kao i radove nastale tokom radionice mapiranja tela, izložba “Progovara(j)mo” Muzeja ratnog djetinjstva prikazuje iskustva žena koje su preživele ratno seksualno nasilje i dece rođene zbog rata u BiH.
Predstavljanje izložbe u Beogradu deo je tematske nedelje posvećene problemu seksualnog nasilja u ratu, a koju organizujemo u okviru projekta “Jačanje glasova žena pogođenih ratnim seksualnim i rodno zasnovanim nasiljem na Zapadnom Balkanu”.
Izložba “Progovara(j)mo” će biti postavljena u Endžio HAB-u (ul. Dobračina 4) od 2. do 8. oktobra (radno vreme od 11 do 19h), a ulaz je besplatan.
 
Pozivamo vas da podržite aktivnosti realizovane u okviru tematske nedelje i posetite izložbu “Progovara(j)mo”, te na taj način iskažite podršku preživelima ratnog seksualnog nasilja i deci rođenoj zbog rata.
Izložba je producirana u saradnji sa organizacijom Zaboravljena djeca rata. Fondacijom Krila nade, Udruženjem PSIHOLAB, Inicijativom mladih za ljudska prava, Ženama u crnom, Autonomnim Ženskim Centrom, uz podršku Britanske Ambasade u Sarajevu, Britanske Ambasade u Beogradu, UNDP Serbia, Medica Mondiale, Engagement global i BMZ Bund.

Ostali događaji

18h
15.11.2023 - 15.12.2023
Endžio HAB (Dobračina 4, Beograd)

Poziv na otvaranje izložbe „Zamisli promenu“

Detaljnije